lovnici-3-4-09-2020

Druga izobrazba lovnika

LOVOVLAŠTENICI S PODRUČJA ZADARSKE ŽUPANIJE IZVRŠILI DRUGU IZOBRAZBU LOVNIKA - ZADARSKA ŽUPANIJA DOBILA 47 NOVA LOVNIKA

U organizaciji Lovačkog saveza Zadarske županije i Hrvatskog lovačkog saveza uspješno je okončan druga po redu ovogodišnja izobrazba za dužnost Lovnika sukladno  članku 59. stavka 4. Zakona o lovstvu (,,Narodne novine” br. 99/18 I 32/19) te članku 4. Pravilnika o lovniku).

Nastava kroz koju je prošlo 47 imenovana lovca od strane lovovlaštenika s prostora Zadarske županije, u izvedbenom nastavnom planu za Lovnika sadržavala je Osposobljavanje – 20 sati predavanja i vježbe + ispit .

Ukupno s ovom izobrazbom na području Zadarske županije imamo 100 lovnika koji su prošli izobrazbu za Lovnika, a čime se dobiva odgovorna osoba za provedbu lova te bolja i sigurnija provedba skupnih i pojedinačnih lovova. .

Tijekom dvodnevnog osposobljavanja, predavanja su održali predstavnici državnog inspektorata, MUP-a i sveučilišni profesori.

Svi kandidati nakon provedene izobrazbe dobili su vrlo vrijedne informacije i literaturu koja će im pomoći u daljnjem radu i koordiniranju i provedbi lovova kod svojih lovoovlaštenika .

Sama izobrazba je vršena u objektu HLS – Vili Garić u Podgariću gdje su i svi kandidati imali osiguran smještaj i predavanja.

Za sve lovoovlaštenike koji nisu bili u prilici poslati kandidate na osposobljavanje u ovom terminu, molimo da nas kontaktiraju kako bi rezervirali nove termine za izobrazbu.

Za sve ostale informacije stojimo na raspolaganju,više informacija u tajništvu LS Zadarske županije.