1713764643558

Održana ekološka akcija “Zelena čistka” na području lovišta Zadarske županije

Održana ekološka akcija “Zelena čistka” na području lovišta Zadarske županije

Povodom obilježavanja 22. travnja svjetskog Dana planeta Zemlje, u lovištima na području Zadarske županije , u prijepodnevnim satima nedjelje upriličena je široka i temeljita akcija čišćenja, saniranja te deponiranja krupnog otpada sa brojnih divljih odlagališta, koja na širem području općina Vir, Ražanac, Posedarje , Sukošan doslovce niču kao gljive nakon kiše.

Nositelji i organizatori ove ekološke akcije bili domaće Lovačko društvo te Lovački savez Zadarske županije a podržale su je i općine Vir, Ražanac, Posedarje i Sukošan koji su ujedno osigurala logističku podršku te institucije Zadarske županije, Grada Zadra te zadarske Čistoće.
Dakako da najveći obol pružili su lovci s područja općina Vir, Ražanac, Posedarje , Sukošan koji su se na upućeni im zov u ranim jutarnjim satima u velikom broju okupili na dogovorenih zbornih mjestu .
Uz vrlo lijepo nedijeljeno vrijeme akcije su okončana na opće zadovoljstvo svih njezinih aktera negdje oko 11 sati te nakon kraćeg predaha svi sudionici okupili su se na zasluženom zajedničkom lovačkom ručku.

Ovom prilikom se neizmjerno zahvaljujemo svim sudionicima akcije čišćenja te nadležnim općinama koje su podržale same akcije čišćenja okoliša te Čistoću Zadar koja je odradila vrhunski posao za zajednicu u cijelosti.