1635165958519

Održan lovno-kinološki Kup sv. Huberta „LSZŽ“ 2021.

Najbolji su bili Marino Pernar, Ivica Stulić i Luka Zrilić, a pobjednica među ženama je bila Ivana Pernar

U organizaciji Lovačkog saveza Zadarske županije i njegovih čelnika predsjednika Damira Perića i tajnika Roka Pavića, te uz tehničku pripomoć na terenu čelnih ljudi Lovačke udruge ¨Kamenjarka¨- Pag i njezinog predsjednika Ljubomira Paladine , ove je subote održano za tekuću 2021 godinu, natjecanje lovaca i njihovih pasa u tradicionalnom lovno-kinološkom kupu u čast Sv. Huberta. Riječ je o lovno-kinološkoj manifestaciji, koja je od davnina prepoznata u čitavom svijetu, pa tako i u Hrvatskoj kao kraljevska disciplina. Ona uz ostalo istinski ističe povezanost i umješnost lovca i njegovog psa, poznavanje lovačke vještine, opreznost u rukovanju oružjem te se u konačnici ogleda u praktičnom lovu.

Natjecanje kojem su pristupili lovci sa njihovim psima iz većeg broja Lovačkih društava s prostora Zadarske županije, održano je u zajedničkom otvorenom lovištu Pag-Povljana, kojim gospodari Paška Kamenjarka. Uz sve mjere predostrožnosti na terenu, aktivnosti su se odvijale u jednoj lovno-kinološkoj bateriji.

Po ocjeni iskusnih lovno-kinoloških sudaca Davora Vranića i Josipa Vrkljana, prvo mjesto u muškoj konkurenciji osvojio je prekaljeni lovac i kinolog Marino Pernar iz mjesta Povljana, član LD Kamenjarka Pag. On je sa njemačkim kratkodlakim ptičarom ¨Numa¨ osvojio 91 bod. Drugo mjesto sa ostvarenih 76 bodova sa psom njemačkim kratkodlakim ptičarom ¨Hildago¨ pripalo je Ivici Stuliću , dok je treće mjesto sa 64 boda sa psom njemačkim kratkodlakim ptičarom ¨Sila¨ osvojio Luka Zrilić. U ženskoj konkurenciji prvo mjesto sa 50 bodova sa kujom Braco Francese osvojila je pasionirana lovkinja i kinologinja Ivana Pernar.

Kao što je poznato pobjednici će predstavljati Lovački savez Zadarske županije na Državnom kupu Sv. Hubert koji će se održati sredinom mjeseca studenog na prostoru Primorsko-Goranske županije.

Odličja najuspješnijim takmičarima, kao i zahvalnice sponzorima, u ime organizatora uručili su tajnik LSZŽ Roko Pavić te predsjednik LU Kamenjarka Ljubomir Paladina. Ne krijući zadovoljstvo s onim što su lovci i njihovi psi pokazali na terenu tajnik Pavić je istaknuo:

- Svi vodiči bili su korektni te su sa dobrim i izučenim psima odradili izvrsno svoj posao a što su naravno potvrdili i suci natjecanja. Sucima posebno zahvaljujem na odrađenom fer i korektnom poslu. Vama predstavnicima naše Županije želim da nas na državnom prvenstvu predstavite u što boljem i ljepšem svijetlu u što ne sumnjam da ćete i učiniti.Koristim priliku također da se najtoplije zahvalim našim vrijednim domaćinima članovima lovcima LD Kamenjarka Pag i ovdje nazočnom predsjedniku Paladini kao i obitelji Pernar na pripomoći. Svima vama dragi lovci i kinolozi na posljetku bih poželio izobilje zdravlja i sreće u osobnim životima uz želju da se naredne godine u istom natjecanju nađemo u još masovnijem broju, kazao je uz ostalo Pavić.

Ovogodišnji lovačko-kinološki kup Sv. Hubert na kraju je okončan zajedničkim lovačkim ručkom u paškom restoranu ¨Natale¨