img-20200122-wa0002

Izobrazba lovnika Zadarska županija dobila 53 lovnika

LOVOVLAŠTENICI S PODRUČJA ZADARSKE ŽUPANIJE IZVRŠILI IZOBRAZBU LOVNIKA ZADARSKA ŽUPANIJA DOBILA 53 LOVNIKA

U organizaciji Lovačkog saveza Zadarske županije i Hrvatskog lovačkog saveza uspješno je okončan prva po redu ovogodišnja izobrazba za dužnost Lovnika sukladno  članku 59. stavka 4. Zakona o lovstvu (,,Narodne novine” br. 99/18 I 32/19) te članku 4. Pravilnika o lovniku.

Nastava kroz koju je prošlo 53 imenovana lovca od strane lovovlaštenika s prostora Zadarske županije, u izvedbenom nastavnom planu za Lovnika sadržavala jeOsposobljavanje – 20 sati predavanja i vježbe + ispit .

Tijekom dvodnevnog osposobljavanja, predavanja su održali predstavnici državnog inspektorata, MUP-a i sveučilišni profesori.

Svi kandidati nakon provedene izobrazbe dobili su vrlo vrijedne informacije i literaturu koja će im pomoći u daljnjem radu i koordiniranju i provedbi lovova kod svojih lovovlaštenika.

Sama izobrazba je vršena u objektu HLS – Vili Garić u Podgariću gdje su i svi kandidati imali osiguran smještaj i predavanja.
Za sve lovoovlaštenike koji nisu bili u prilici poslati kandidate na osposobljavanje u ovom terminu, osigurali smo sljedeći termin u 07. i 08. svibnja 2020. godine.

Za sve ostale informacije stojimo na raspolaganju,više informacija u tajništvu LS Zadarske županije.