image0003

Natjecanje u tri lovačke discipline – karabin, parcur i trap

 

U organizaciji Lovačkog savez Zadarske županije održano županijsko natjecanje u tri lovačke discipline – karabin, parcur i trap

 

U organizaciji Lovačkog savez Zadarske županije i njegovih vodećih ljudi predsjednika Damira Perića, dopredsjednika Željka Bušića te tajnika Roka Pavića, održano je ovogodišnje županijsko natjecanje u tri lovačke discipline. Riječ je o karabinu, parcuru i trapu, čiji će pobjednici u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji predstavljati Zadarsku županiju na državnom natjecanju. Ono će se ove godine tijekom mjeseca rujna održati na najmodernijem lovačkom strelištu u Europi, Bzenici nadomak Pleternice.

Natjecanje u disciplini lovački karabin održalo se je tijekom subote na priručnom lovačkom strelištu, unutar otvorenog državnog lovišta XIII/23 “Stankovci”, kojim gospodari Lovačka udruga “Zec” iz Stankovaca. Na strelištu letećih meta “Žmirići”, kojim upravlja zadarski SK “Lovac”, dan kasnije upriličeno je natjecanje u disciplinama parcur i trap. Regularnost svih triju takmičenja pratilo i ocjenjivalo je Povjerenstvo za lovno streljaštvo LSZŽ u sastavu Damir Perić predsjednik te članovi Šime Morić Ante Matak, sa sudcem u polju Rokom Pavićem. Pozivu organizatora ove se je godine odazvalo dvadesetak trenutno najspremnijih strijelaca, kako u ekipnoj tako i pojedinačnoj konkurenciji iz nekoliko Lovačkih društava s prostora Zadarske županije.

Premda se je natjecanje održalo u tako reći nesnosnim “pasjim” ljetnim vrućinama, nitko od učesnika nije se štedio, već naprotiv.U konačnici kad se je sve zbrojilo i oduzelo, u sve tri navedene streljačke discipline, ipak najviše spretnosti, brzine i dobro oko u ekipnoj konkurenciji iskazali su članovi ekipe “Rangers Velebit” osvojivši prvo mjesto sa ukupno 261 bodom u sastavu( Marko Gospić, Ante Matak Mate Gospić). Drugo mjesto sa 227 bodova osvojila je ekipa “Stankovci 1″ (Šime Morić, Mario Orlović Roko Gospić) dok su treće mjesto sa 165 bodova osvojili članovi ekipe “Stankovci 2″ (Damir VunićZlatko Perica Luka Perica).

Uobičajeno u ovakvim prilikama u pojedinačnoj konkurenciji vodila se je uistinu rovovska bitka.Najbolji rezultat i prvo mjesto ostvario je uz prikupljena 93 boda od prije dvije godine državni prvak Ante Matak. Drugo mjesto sa 88 bodova priskrbio je Mate Gospić, dok je treću poziciju sa 80+1 bodova osvojio njegov mlađi brat Roko Gospić. Roko je u raspucavanju bio uspješniji od strica mu Marka Gospića, koji se je morao zadovoljiti sa četvrtim mjestom sa 80 bodova.Petu poziciju osvojio je uz 78 bodova Šime Morić, dok je šesti bio Damir Vunić uz 73 boda.

 

Najuspješnijima su medalje i pehare na prigodan način uručili čelnik Lovačkog saveza Zadarske županije Damir Perić, njegov zamjenik Željko Bušić te predsjednik “SK Lovac” – čuveno Bokanjačko oko sokolovo Marinko Matešić.

Lovci strijelci takmičenje su okončali tradicionalnim pucanjem u kapu apsolutnog pobjednika natjecanja Ante Mataka. U ime organizatora LSZŽ njegov predsjednik Damir Perić, toplim i biranim se riječima zahvalio svim sudionicima te posebno pobjednicima. Riječi hvale isto tako uputio je “SK Lovac”. Izrazio je uvjerenje da će

se zadarski strijelci i ove godine u punom sjaju iskazati na državnoj smotri streljaštva, dodajući kako će im u svakom pogledu do tada na pripomoći i raspolaganju biti kao i do sada LSZŽ.

Po okončanju službenog djela u ležernoj i prijateljskoj atmosferi, za sve sudionike i goste, priređen je zajednički lovački ručak u atriju streljane.

PIŠE BRANKO BOŽIĆ

24. srpnja 2022.