strelci1

Obavijest o natjecanju u lovnom streljaštvu LSZŽ za 2019.

images12547Pod pokroviteljstvom Lovačkog Saveza Zadarske županije dana 15. i 16. lipnja 2019. godine održat će se natjecanje u streljaštvu – disciplina „lovački parcur-lovački karabin-lovački trap“ (ekipno i pojedinačno).

Ove godine kao i prošle godine natjecanje će se izvesti u sve tri discipline , te će se 15. lipnja 2019. godine izlučno natjecanje provesti na streljani SK Omiš u 8.30 sati (lovački parcur-lovački karabin), te 16. lipnja 2019. god. na streljani SK Lovac “Žmirići“ u 8.30 sati će se održati finalno natjecanje (lovački trap) gdje će se vršiti ukupan zbroj ostvarenih bodova strijelca i proglašenje pobjednika.

Rok za podnošenje prijava je do 12. lipnja 2019.god. a prijava natjecatelja vrši se putem propisane prijavnice LSZŽ pismeno poštom, e-mail, fax : 023/239-211 ili osobno u uredu LSZŽ.

Vrlo je važno poštivati datum prijave ekipa radi organizacije prijevoza do streljane SK Omiš, te ostale organizacijske procedure, te vas zbog tog molimo poštivat datum prijave te prijave izvan roka neće moći biti zaprimljene.

Za sve ostale informacije obratite se na tel. 023/239 – 210 ili 099/6060-629.

streljastvo2Pravo nastupa imaju 2 (dvije) ekipe po 3 (tri) člana lovačke udruge koji su registrirani kod iste udruge (matični članovi) za koju nastupaju ili pojedinačni natjecatelji za društva – udruge koji nemaju ekipu od tri člana a spadaju u članstvo „LSZŽ“.

Svi natjecatelji koji pristupe u sustav natjecanja (lovački parcur-lovački karabin-lovački trap)moraju nastupiti u svim disciplinama te se na kraju u finalnom natjecanju zbrajaju ukupni bodovi te se dobiva pojedinačni i ekipni pobjednici koji se dalje plasiraju na držano natjecanje HLS.

Sačmeno streljivo i glinene golubove osigurava organizator u vrijeme provedbe natjecanja za disciplinu (parcur-trap)!

Pravilnik streljaštvo HLS

Napomena :

  • Za sve zainteresirane lovce uvježbavanje u gađanju glinenih golubova moći će se održati sve subote i nedjelje u lipnju i srpnju 2018.god u terminima od 8-12 sati, te temeljem plana rasporeda rada streljane SK «Lovac» te rasporeda za lipanj i srpnja 2018. g. na streljani SK «Lovac» na Žmirićima (streljivo i glinene golubove za uvježbavanje lovaca participiraju lovačke udruge – društva iz kojih dolaze ili sami lovci).
  • Koristi se isključivo sačmeno streljivo ( do 28 g i 2,5 mm ).
  • Karabinsko streljivo u natjecanju u lovačkom karabinu trošak snose sami strelici ili udruge koje predstavljaju.
  • Trošak puta do strelišta SK „Omiš“ snose članice koje šalju svoje predstavnika na natjecanje u dogovoru s svojim predstavnicima.
  • Pošto je disciplina „lovački parcur-lovački karabin- lovački trap“ nova disciplina kao i nove propozicije svi lovci su ravnopravni u natjecanju.
  • Natjecanja će se provoditi po pravilniku o lovnom streljaštvu HLS-a.

PRIJAVA ZA NATIJECATELJE ZA LOVNOSTRELAŠTVO „LSZŽ“