image0001

Obavijest o održavanju županijskog natjecanja u lovnom streljaštvu „LS Zadarske županije“ koje će se održati 27.07.2024. godine.

Pod pokroviteljstvom Lovačkog saveza Zadarske županije dana 27. srpnja 2024. godine održat će se natjecanje u streljaštvu – disciplina „lovački karabin – lovački parcur – lovački trap“ (ekipno i pojedinačno).kup-oluje
Natjecanje će se izvesti u sve četri discipline na području Ličko senjske županije, te će se odvijati po sljedećem rasporedu 27. srpnja 2024. godine na streljani Vukšić pored Gospića na lokalitetu zvanom „Gujina“ u 8.30 sati održati će se ceremonija otvaranja natjecanja u streljačkim disciplinama (lovački karabin – lovački parcur – lovački trap) gdje će se vršiti ukupan zbroj ostvarenih bodova strijelca i proglašenje pobjednika.

Natjecanje u disciplini „lovački karabin“ provodit će se na sljedećim disciplinama :

  • Stojeća meta – srnjak se gađa iz stojećeg stava s osloncem na stup s udaljenu 100 metara, svaki strijelac gađa 5 naboja u vremenu od 5 minuta.
  • Stojeća meta – vepar gađaju se iz stojećeg stava s ispruženom rukom ili savijenim laktom bez naslona , svaki strijelac gađa 5 naboja u vremenu od 5 minuta.
  • Natjecanje u disciplinama leteće mete (lovački Parcur – 25 meta – Lovački trap – 25 meta) zbroj bodova na ove dvije discipline množit će se s 2 , pošto se pucaju 2 dvije discipline lovačkog karabina.

Nakon završetka natjecanja vršiti će se ukupan zbroj ostvarenih bodova strijelca i proglašenje pobjednika.
Rok za podnošenje prijava je do 25. srpnja 2024. god. a prijava natjecatelja vrši se putem propisane prijavnice „LSZŽ“ pismeno poštom, e-mail : ls.zadarske@hls.com.hr , fax : 023/239-211 ili osobno u uredu „LSZŽ“.
Vrlo je važno poštivati datum prijave ekipa radi organizacije natjecanja i samih priprema za natjecanje, te ostale organizacijske procedure, te vas zbog tog molimo poštivat datum prijave, prijave izvan roka neće moći biti zaprimljene.
Za sve ostale informacije obratite se na tel. 023/239 – 210 ili 099/6060-629.
Pravo nastupa imaju 2 (dvije) ekipe po 3 (tri) matična člana lovačke udruge članice „LSZŽ“ koji su registrirani kod iste udruge (matični članovi) za koju nastupaju ili pojedinačni natjecatelji matični članovi društva – udruge koji nemaju ekipu od tri člana a spadaju u članstvo „LSZŽ“.

a6922ff8cfad5d7f36649c0f9c77253b_genericSvi natjecatelji koji pristupe u sustav natjecanja za Županijsko natjecanje u lovnom streljaštvu (lovački karabin – lovački parcur – lovački trap) moraju nastupiti u svim disciplinama , te se na kraju u finalnom natjecanju zbrajaju ukupni bodovi te se dobiva pojedinačni i ekipni pobjednici koji se dalje plasiraju na držano natjecanje HLS i kup Đure Dečaka.
Sačmeno streljivo, glinene golubove i mete osigurava organizator u vrijeme provedbe natjecanja za disciplinu (parcur-trap)!

Napomena :

  • Za sve zainteresirane lovce uvježbavanje u gađanju glinenih golubova moći će se održati od lipanj do rujna 2024.god svaki četvrtak u terminima od 17.00-20.00 sati i svaka subota u terminima od 9.00-13.00 sati. (prema dogovoru s voditeljem strelišta), temeljem plana rasporeda rada streljane SK «Lovac» na Žmirićima (streljivo i glinene golubove za uvježbavanje lovaca participiraju sami lovci-strelci).
  • Koristi se isključivo sačmeno streljivo ( do 28 g i 2,5 mm ).
  • Karabinsko streljivo u natjecanju u lovačkom karabinu trošak snose sami strelici ili udruge koje predstavljaju.
  • Natjecanja će se provoditi po pravilniku o lovnom streljaštvu HLS-a.

S poštovanjem,

Tajnik LSZŽ:
Roko Pavić