18461006-copy

Održano županijsko natjecanje u lovnom streljaštvu LS Zadarske županije

 

Održano županijsko natjecanje u lovnom streljaštvu LS Zadarske županije u lovačkim disciplinama karabin, parcur i trap

PIŠE BRANKO BOŽIĆ

4. srpnja 2021. – 20:09

Uz aktivno provođenje epidemioloških mjera u pogledu zaštite od COVIDA-19, Lovački savez Zadarske županije predvođen predsjednikom  Damirom Perićem i tajnikom Rokom Pavićem te predsjednikom Povjerenstva za lovno streljaštvo Đurom Ivanovićem, ovog je vikenda više nego uspješno organizirao tradicionalno županijsko natjecanje u tri lovačke discipline.Riječ je o karabinu, parcuru i trapu čiji će pobjednici u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, predstavljati Zadarsku županiju na državnom natjecanju. Ono će se, naravno ako to epidemiološke prilike dopuste, ove godine održati tijekom mjeseca rujna u slavonskom gradiću Pleternica u blizini Požege.

Valja istaknuti činjenicu da su sve tri navedene kandidacijske streljačke discipline u skladu s pravilnikom HLS za lovno streljaštvo, održane na prostoru Zadarske županije. Izlučno natjecanje u disciplini lovački karabin održalo se je tijekom subote na priručnom lovačkom strelištu, unutar području zajedničkog otvorenog lovišta XIII/119.¨Ljubač¨, kojim gospodari Lovačka udruga ¨Kobac¨ iz Ražanca. Nadalje, na čuvenoj zadarskoj gradskoj streljani letećih meta ¨Žmirići¨, kojom inače gospodari zadarski SK ¨Lovac¨, održano je danas pripetavanje u trapu i parkuru. Regularnost svih triju takmičenja pratilo je i ocjenjivalo Povjerenstvo za lovno streljaštvo LSZŽ u sastavu Đuro Ivanović-predsjednik te članovi Damir Perić i Luciano Ćustić, sa sucima u polju Rokom Pavićem, Damirom Perićem i Đurom Ivanovićem. Natjecalo se trenutno najspremnijih 14 vrsnih lovaca- strijelaca u rangu pojedinca i ekipno i to iz nekoliko Lovačkih društava s prostora Zadarske županije.

Dvodnevno mirno i sunčano ljetno vrijeme išlo je na ruku strijelcima tako da su postignuti izvanredni rezultati, puno bolji u odnosu na lanjsku godinu. Kad se u konačnici sve zbrojilo i oduzelo, u sve tri navedene streljačke discipline, ipak najviše spretnosti, brzine i dobro oko u ekipnoj konkurenciji iskazali su članovi ekipe ¨Rangers Velebit¨ priskrbivši sebi prvo mjesto sa 235 bodova u sastavu Marko Gospić, Ante Matak i Elvis Gospić. Drugo mjesto sa 210 bodova osvojila je ekipa ¨Diana1¨ (Roko Rogoznica, Luka Gambiraža i Tomislav Jerak) dok su treće mjesto sa 186 bodova osvojili članovi ekipe ¨Zec Stankovci¨ (Šime Morić, Ante Perica i Matija Čačić).

Kao i obično u pojedinačnoj konkurenciji vodila se je uistinu rovovska bitka. Najbolji rezultat i prvo mjesto ostvario je uz prikupljena 84 boda aktualni državni prvak Ante Matak. Drugo mjesto sa 77 bodova priskrbio je Elvis Gospić, dok je treću poziciju sa 76+1 bodova osvojio Šime Morić. Četvrto mjesto uz 76 bodova osvojio je mladi i perspektivni strijelac Roko Gospić, dok je peto mjesto osvojio sa 74+1 bodova Luka Gambiraža. Šesto mjesto pripalo je Marku Gospiću uz osvojena 74 boda.

Najuspješnijima su medalje i pehare na prigodan način uručili čelnik Lovačkog saveza Zadarske županije  Damir Perić, Đuro Ivanović i Edi Lepur.

Lovci strijelci takmičenje su okončali tradicionalnim pucanjem u kapu apsolutnog pobjednika natjecanja Ante Mataka. U ime predsjednika Perića, tajnik LSZŽ Roko Pavić, najtoplije se zahvalio svim sudionicima, posebno pobjednicima kao i čelnicima zadarskog streljačkog kluba ¨Lovac¨ koji gospodari strelištem Žmirići. Izrazio je vjeru da će se zadarski strijelci i ove godine u punom sjaju iskazati na državnoj smotri. Dometnuo je još kako će im u svakom pogledu do tada na pripomoći biti kao i do sada LSZŽ.

Po okončanju službenog djela u ležernoj i prijateljskoj atmosferi, za sve sudionike i goste, priređen je zajednički lovački ručak u uređenom predvorju streljane. Ukusnu spizu i ovom prigodom pripremilo je bijelo osoblje zadarskog restorana, vlasnika Željka Batura.

Galerija -Branko Božić