img-20220919-wa0027

OSVOJILI 2. MJESTO U EKIPNOJ KONKURENCIJI TE 3. MJESTO U POJEDINAČNOJ KONKURENCIJI

NA DRŽAVNOM NATIJECANU U LOVNOM STRELJAŠTVU „HLS“ PREDSTAVNICI ZADARSKE ŽUPANIJE OSVOJILI 2. MJESTO U EKIPNOJ KONKURENCIJI TE 3. MJESTO U POJEDINAČNOJ KONKURENCIJI

Ekipe sudionice 27. državnog prvenstva i 17 revijalnog natjecanja Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu subotnje jutro, jutro otvaranja natjecanja dočekalo je u Bzenici tmurno i kišno vrijeme ali zadovoljstva i natjecateljskog duha nije nedostajalo. U subotu su sve ekipe, prema izvučenom redosljedu nastupanja, otpucale 2 discipline. Za razliku od subote, nedjelja je osvanula u suncu i idealnim uvjetima za zadnju disciplinu kako bi se kompletirali rezultati. U pojedinačnoj konkurenciji najbolji i ujedno državni prvak je Majkl Brlas iz LS-a Virovitičko podravske županije s postignutih 77 pogodaka od mogućih 80. Nagrada za osvajanje državnog prvenstva je lovački karabin koji je donirala tvrtka Ritoša trgovine. Drugo mjesto osvojio je Ivica Flegar član LS-a Varaždinske županije sa 75 pogodaka, dva pogotka manje od prvaka. Nagrada za drugoplasiranog je pištolj koji je darovala tvrtka HS. U raspucavanju za treće mjesto sa 74 boda sudjelovali su lovci Mario Genzić iz LS-a Zagrebačke županije i Ante Matak iz Lovačkog saveza Zadarske županije. Treće mjesto na kraju dvije serije raspucavanja osvojio je Ante Matak predstavnik Zadarske županije Nagrada trećeplasiranom je optika Meopta dar tvrtke Lovac trgovina. Četvrto mjesto tako je pripalo Mariu Genziću. Peto mjesto osvojio je Ante Ponoš iz Lovačkog saveza Šibensko-kninske županije sa 73 pogotka. Šesto mjesto osvojio Miljenko Kos iz Lovačkog saveza Varaždinske županije s 72 pogotka koliko je imao Marko Gospić no zbog većeg broja pogodaka u gađanju mete srnjaka lovačkom puškom s užlijebljenim cijevima Kos je zauzeo šesto mjesto. Uz osigurane vrijedne nagrade sponzora za prvih 6 strijelaca nagrade je osigurao i Hrvatski lovački savez kako za pojedince tako i za lovce prve tri ekipe.

U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je ekipa Lovačkog saveza Virovitičko-podravske županije za Lovačkog saveza Virovitičko-podravske županije s 344 boda. Za LS Virovitičko podravske županije nastupili su Majkl Brlas, Marino Pavleković, Tihomir Brlas, Ivica Pleša i Ivica Mareković.

Drugo mjesto osvojila je ekipa Lovačkog saveza Zadarske županije s osvojenim 341 bodom. Za LS Zadarske županije nastupili su Ante Matak, Marko Gospić, Roko Gospić, Mate Gospić, Šime Morić i  Luka Gambiraža.

Treće mjesto osvojila je ekipa Lovačkog saveza Krapinsko zagorske županije za koju su nastupili Zvonimir Jakuš, Zlatko Škvorc, Milivoj Bezak, Danko Sinković, Karlo Bogović i Andrej Loinjak s 328 bodova.

U konkurenciji 78 lovaca koji su se prijavili za sudjelovanje u revijalnom natjecanju u gađanju mete vepra u trku prvo mjesto osvojio je Joško Reškov član Lovačkog saveza Šibensko-kninske županije, drugo mjesto osvojio je Ivan Minarik iz Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije, a treće je osvojio Josip Milković također član Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije. Trojici najuspješnijih lovaca uručeni su pehari i medalje.

Pehare, medalje i poklone uručili su uz predsjednika Hrvatskog lovačkog saveza mr.sc. Ivicu Budora, dopredsjednik Nevenko Jakopović, predsjednik povjerenstva za lovno streljaštvo, Branko Bertelović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije. Na dodjeli pehara nazočili su i dopredsjednici Marinko Šebečić te Mato Grgić kao i Zlatko Stolnik, predsjednik Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije predsjednici lovačkih saveza županija iz Slavonije.

Suci natjecanja bili su Dražen Božić, Zvonimir Grđan, Franjo List, Damir Baban, Mladen Lončarević, Goran Mađarac, Boris Janić i Hrvoje Korov.