stre-pobj1-pij-bzen-2019

ZADAR PRVI PUT DOBIO PRVAKA DRŽAVE U LOVNOM STRELJAŠTVU

LOVAC ANTE MATAK U POJEDINAČNOJ KONKURENCIJI OSVOJIO ZLATNU MEDALJU-TE POSTAO DRŽAVNI PRVAK U LOVNOM STRELJAŠTVU !

Na upravo održanom tradicionalnom te ujedno 25. jubilarnom prvenstvu Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu, koje je upriličeno od 6. do 8. rujna na svjetski poznatom strelištu u mjestu Beznica pokraj grada Pleternice u Požeško-slavonskoj županiji, član ekipe Lovačkog saveza Zadarske županije Ante Matak u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je zlatnu medalju i naslov državnog prvaka.

Na navedenom takmičenju, koje se ogledalo u tri lovačke discipline trapu, karabinu i parkuru, nastupilo je što u pojedinačnoj što u ekipnoj konkurenciji 126 najspremnijih lovaca-strijelaca iz svih hrvatskih županija te grada Zagreba. Matak je od mogućih 100 u konačnom i odlučnom raspucavanju sa svoja dva protivnika Damirom Mehkekom iz Koprivničko-križevačke županije te Igorom Vrbančićem iz Virovitičko-podravske županije, ostvario 97 pogodaka (50 karabin, 24 parkur te 23 trap), što je do sada kad je po srijedi lovno streljaštvo na prostoru Zadarske županije, najbolji i povijesni rezultat.

 

Osim Ante Mataka, koji je nastupio kao pridruženi član Lovačkog društva ¨Kuna¨ iz Poličnika, a kojemu je matično Lovačko društvo ¨Kobac¨ iz Ražanca, boje reprezentacije LSZŽ još su branili Elvis i Marko Gospić članovi LD ¨Zec¨ Vir, Dragan Maričić i Antonio Pavić LD ¨Diana¨ Zadar te Šime Morić LD ¨Zec¨ Stankovci. Zadarski strijelci u ekipnoj konkurenciji ostvarili su također izvrstan rezultat osvojivši poredak od četvrtog do osmog mjesta. Svima njima kompletan suport za vrijeme nastupa kao i prije i nakon njega, u svakom pogledu pružao je tajnik LSZŽ Roko Pavić.

Inače, Ante Matak rođen je u mjestu Podvršje u općini Ražanac prije 38 godina gdje i sada živi sa svojom obitelji. Lovački ispit položio je 2002. godine u Zadru. Ima već 15 godina vlastitu tvrtku koja se bavi izradom PVC i aluminijske stolarije. Na raznim takmičenjima do sada pobrao je pregršt medalja i odlikovanja ali navedeni rezultat mu je u dosada kruna uspjeha. Kad je u mogućnosti u stopu ga prati četrnaesto godišnji sin Nino, koji također poput oca gaji veliki interes i ljubav naspram lovnog streljaštva.

Naravno da je rezultat zadarskih strijelaca, a posebice Ante Mataka, ove nedjelje velikom snagom odjeknuo među lovcima zadarske Županije te posebno među čelnicima krovne županijske Lovačke organizacije sa predsjednikom Damirom Perićem. Tim povodom vodstvo Lovačkog saveza u nedjeljnim večernjim satima priredilo je toplu i srdačnu dobrodošlicu županijskoj reprezentaciji u zadarskom restoranu Sabunjar. Uz predsjednika Perića čestitke na svemu ostvarenom na strelištu Beznica vidno umornim ali radosnim i ponosnim kolegamma još su iskazali dopredsjednici Neven Jurjević i Davor Vranić te predsjednik Povjerenstva za lovno streljaštvo Đuro Ivanović.

 

REKLI SU:

SLAVODOBITNIK ANTE MATAK: Vjerujte mi još nisam došao k sebi. Jer u tako žestokoj konkurenciji i na tako izlučnom državnom natjecanju osvojiti prvo mjesto uistinu je nešto nevjerojatno. Nakon zadnjeg pogotka svi su mi čestitali, ali ja nikoga nisam čuo. Srce samo što mi nije iskočilo od sreće i radosti. Ostao sam jednostavno bez teksta. Koristim prigodu da se ovim putem u prvom redu zahvalim mojoj obitelji na podršci kao i svim kolegama iz naše reprezentacije. Dakako nadalje hvala prijateljima lovcima na iskazanim čestitkama. Posebno želim riječi hvale uputiti ovdje nazočnom predsjedniku Damiru Periću i njegovim suradnicima na iskazanoj potpori kako moralnoj tako i financijskoj. Ovaj uspjeh meni je još jedan vjetar u leđa. S ovog mjesta želim pozvati mlade lovce da se u još što masovnijem broju uključe u lovno streljaštvo da se ta tradicija nastavi u Zadarskoj županiji, u kojoj su kroz povijest iznikli poznati i nadaleko priznati strijelvi, rekao je Matak.

DAMIR PERIĆ: Ovo je veliki dan za zadarsko streljaštvo kada smo po prvi put dobili prvaka države. Vjerujem da ćemo uz pomoć grada Zadra i naše županije, sa kojima iznimno dobro surađujemo, u dogledno vrijeme realizirati projekt izgradnje strelišta za karabin i parkur te da nećemo morati ići trenirati u susjedne županije. Čestitamo našim strijelcima. Ovo nije samo uspjeh Izvršnog odbora LSZŽ već i svih naših Lovačkih udruga na terenu, koje financijski podupiru svoje strijelce i šalju ih na razna takmičenja, istaknuo je uz ostalo Perić.

DAVOR VRANIĆ: Osobno kao dopredsjednik LSZŽ te kao tajnik LD ¨Kuna¨ iz Poličnika, gospodinu Mataku i ostalim ovdje nazočnim lovcima-strijelcima, od srca čestitam na postignutim rezultatima. Naše Lovačko društvo, čiji je i član Ante Matak, podupire i podupirati će i nadalje rad i aktivnosti LSZŽ kako u streljaštvu tako i u lovnoj kinologiji i ostalim djelatnostima. Ova vijest nas je svih obradovala. Izuzetno smo zadovoljni, sretni i ponosni, kazao je Vranić.

Piše Branko BOŽIĆ

Foto Branko BOŽIĆ