darivanje-krvi

LOVCI ZADARSKE ŽUPANIJE U BOŽIĆNO-NOVOGODIŠNJOJ AKCIJI DAROVALI KRV

Piše Branko Božić

Foto Branko Božić

U organizaciji Lovačkog saveza Zadarske županije i njegovih čelnika predsjednika Damira Perića i tajnika Roka Pavića te koordinatora dobrovoljnog davalaštva krvi unutar zadarskog Crvenog križa Šime Lisice, održana je na Odjelu transfuzije zadarske Opće bolnice božićno-novogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Na ovu lovačku humanitarnu akciju, upriličenu pod motom „Darujte krv poklonite život¨, odazvali su se lovci iz Lovačkih udruga s prostora Zadarske županije. Akciju je kao i mnogo puta do sada stručno i profesionalno odradio liječnički tim u sastavu dr. Maša Šimičević, medicinske sestre Sanja Glavan i Sonja Mazor te medicinski tehničar Franko Nekić.

- Kad smo prije tri godine u okviru naših brojnih aktivnosti

inicirali te u djelo sproveli prvu našu lovačku akciju dobrovoljnog darivanja krvi, nismo ni slutili kako ćemo sada svi zajedno biti ponosni na taj čin. Ovom šestom po redu, a drugom ovogodišnjom akcijom, iznova smo potvrdili da lovci imaju velika i plemenita srca i da nismo ti koji samo nosimo puške i odstreljujemo divljač, kako nas pojedini zlobnici uporno žele prikazati. Jer dati krv znači spasiti nekom život, a poglavito to dolazi do izražaja sada u predblagdansko vrijeme, kada je veća potražnja za krvlju nego inače. Vodstvo LSZŽ dati će sve od sebe da se darivanje krvi naših lovaca u narednom periodu podigne na još veću razinu.

Nadalje, nastojati ćemo da se iz akcije u akciju uključi što veći broj naših mladih članova. Jer poznato je kako upravo na mladima počiva naša i njihova budućnost. Na prostoru Zadarske županije uspješno djeluje preko 2.500 aktivnih lovaca putem 18 Lovačkih društava. To je jako veliki ljudski potencijal. Sa ovog mjesta još jednom želim iskazati veliko hvala na odazivu našim lovcima dobrovoljnim darivateljima krvi, medicinskom osoblju s doktoricom Šimičević kao i djelatniku zadarskog Crvenog križa Šimi Lisici.

Mi ćemo i ubuduće ne samo kroz darivanje krvi, već i kroz ostale planirane akcije humanitarnog predznaka, dokazati koliko su lovci plemeniti i moralni u svome svakodnevnom radu i zalaganju za društvo u kojem živimo, zaključio je na kraju tajnik Pavić, koji ujedno iskoristio prigodu da svim lovcima, kao i svim ljudima dobre volje, zaželi čestit Božić te sretnu i uspješnu Novu 2020 godinu.