image0001

Obavijest o održavanju županijskog natjecanja u lovnom streljaštvu „LS Zadarske županije“ za 2023. godinu

Pod pokroviteljstvom Lovačkog saveza Zadarske županije dana 16. srpnja 2023. godine održat će se natjecanje u streljaštvu – disciplina „lovački karabin – lovački parcur – lovački trap“ (ekipno i pojedinačno).A used shotgun cartridge, ejected from a gun.

Natjecanje će se izvesti u sve tri discipline na području Ličko senjske županije, te će se odvijati po sljedećem rasporedu 16. srpnja 2023. god. na streljani Vukšić pored Gospića na lokalitetu zvanom „Gujina“ u 8.30 sati održati će se ceremonija otvaranja natjecanja u streljačkim disciplinama (lovački karabin – lovački parcur – lovački trap) gdje će se vršiti ukupan zbroj ostvarenih bodova strijelca i proglašenje pobjednika.

  •  Natjecanje u disciplini „lovački karabin“ s naslona na metu srnjaka udaljenu 100 metara, svaki strijelac gađa 5 naboja u vremenu od 5 minuta.
  •  Natjecanje u disciplinama leteće mete (lovački parcur – 25 meta – lovački trap – 25 meta).

Nakon završetka natjecanja vršiti će se ukupan zbroj ostvarenih bodova strijelca i proglašenje pobjednika.
Rok za podnošenje prijava je do 13. srpnja 2023. god. a prijava natjecatelja vrši se putem propisane prijavnice „LSZŽ“ pismeno poštom, e-mail : ls.zadarske@hls.t-com.hr , fax : 023/239-211 ili osobno u uredu „LSZŽ“.

Vrlo je važno poštivati datum prijave ekipa radi organizacije natjecanja i samih priprema za natjecanje, te ostale organizacijske procedure, te vas zbog tog molimo poštivat datum prijave, prijave izvan roka neće moći biti zaprimljene.
Za sve ostale informacije obratite se na tel. 023/239 – 210 ili 099/6060-629.

Prijavnica za lovno-streljaštvo LSZŽ 2023

HLS pravilnik o lovnom streljaštvu

Pravo nastupa imaju 2 (dvije) ekipe po 3 (tri) člana lovačke udruge članice „LSZŽ“ koji su registrirani kod iste udruge (matični članovi) za koju nastupaju ili pojedinačni natjecatelji za društva – udruge koji nemaju ekipu od tri člana a spadaju u članstvo „LSZŽ“.
Svi natjecatelji koji pristupe u sustav natjecanja za Županijsko natjecanje u lovnom streljaštvu (lovački karabin – lovački parcur – lovački trap) moraju nastupiti u svim disciplinama , te se na kraju u finalnom natjecanju zbrajaju ukupni bodovi te se dobiva pojedinačni i ekipni pobjednici koji se dalje plasiraju na držano natjecanje HLS i kup Đure Dečaka.
Sačmeno streljivo, glinene golubove i mete osigurava organizator u vrijeme provedbe natjecanja za disciplinu (parcur-trap)!

Napomena :

  •  Za sve zainteresirane lovce uvježbavanje u gađanju glinenih golubova moći će se održati od lipanj do rujna 2023.god svaki četvrtak u terminima od 17.00-20.00 sati i svaka subota u terminima od 9.00-13.00 sati. (prema dogovoru s voditeljem strelišta), temeljem plana rasporeda rada streljane SK «Lovac» na Žmirićima (streljivo i glinene golubove za uvježbavanje lovaca participiraju sami lovci-strelci).
  •  Koristi se isključivo sačmeno streljivo ( do 28 g i 2,5 mm ).
  •  Karabinsko streljivo u natjecanju u lovačkom karabinu trošak snose sami strelici ili udruge koje predstavljaju.
  •  Natjecanja će se provoditi po pravilniku o lovnom streljaštvu HLS-a.

S poštovanjem,

Tajnik LSZŽ:
Roko Pavić